מגדלים עם מחליפי חום פנימי וחיצוני
מגדלי הקירור מגיעים ועובדים בשתי צורות עיקריות: מעגל פתוח ומעגל סגור.
מגדל במעגל פתוח
במגדל במעגל פתוח המים נכנסים לחלל המגדל, מותזים דרך הדיזות על כוורת המילוי – שם הם מתקררים על ידי זרימת האויר מהמפוחים ומגיעים קרים אל בריכת המגדל, משם נשאבים אל הצרכנים.
מגדל במעגל פתוח עם מחליף חום חיצוני
מבצע את אותה הפעולה אך במקום להעביר את המים לצרכנים המים מועברים למחליף חום הסמוך למגדל. במחליף החום אין מגע ישיר בין המים של הצרכנים למי המגדל אך יש העברת חום הנדרשת לפי תכנון ודרישות.
ממחליף החום המים מושבים קרים לצרכנים וחמים למגדל.
מגדל במעגל סגור
במגדלים אלו ישנה הפרדה מוחלטת בין מי הצרכנים למי המגדל. מי הצרכנים מובלים אל המגדל ונכנסים לצנרת מחליף חום פנימי העשוי נחושת – שם הם מתקררים על ידי התזה של מים קבועים המסתחררים במגדל על ידי משאבת סחרור ועל ידי המפוחים – משם המים המקוררים חוזרים ישירות לצרכנים.
היתרון בשימוש במחליפי חום פנימי או חיצוני הינו בשמירה על איכות המים החוזרים לצרכנים והביטחון שהמכונות/יחידות הקירור לא ייסתמו באבנית ובגורמים אחרים המגיעים ממגדל הקירור.
כמו כן, במקומות בהם הטמפרטורה בחורף יורדת אל מתחת ל- 0 ויש חשש שהמים המובלים לצרכנים יקפאו, יש צורך בשימוש במגדל במעגל סגור בלבד ובנוסף הוספת חומרים למניעת קיפאון שיסתחררו עם המים במחליף החום של המגדל.
במקרה זה יש להשתמש במחליף חום פנימי בלבד לכן רוב המגדלים במדינות רבות באירופה צורכים מגדלים במעגל סגור.